Пропускане към основното съдържание

Режимът на Атанас Узунов, с който свали 66кг за 2 години и стана истински хит

Режимът на Атанас Узунов, с който свали 66кг за 2 години и стана истински хит
By IndexInfo

В псоледно време много хора приложиха неговите принципи и успяха да се сбогуват с доста килограми

Виж болестта си от дъното на чинията, казват китайците, защото храната е от изключително значение за доброто здраве. Така смята и 39-годишният Атанас Узунов, който за 2 години успява да свали 66 кг, като яде храни, богати на естествени мазнини.

 

Узунов е завършил Техникум по полимерни технологии със специалност “Химия” в София.

Интресът му към храненето идва от проблеми със здравето в резултат на прекомерно напълняване. Преди да започне режима, тежи 138 кг. Затлъстяването му докарва високо кръвно налягане, болки в кръста и коленете. Затова решава да се самообразова.

Прочита много и различни книги, за да се учи от доказани имена, отдали живота си на здравословното хранене. Узунов първо прилага режима върху себе си, защото от срещите му с диетолози нямало резултат “Ядях нискомаслени масла, тичах, следвах всички съвети и – нищо, ставаше все по-зле. Трябваше да направя нещо, защото здравето ми си отиваше”, спомня си Узунов. След много четене открива диетата с естествени мазнини. Резултатите от нея забелязва бързо и решава да помогне на други в неговото положение.

 

Затова създава група във фейсбук, която вече наброява 40 000 души Преди 2 дни му се обажда 60-годишна жена, болна от диабет, за да му благодари. След започването на режима и изключване от храненето си на пици, хляб, кроасани, вафли и т.н., които вдигат кръвната ѝ захар, тя облекчила болестта си. “Когато човек започва да се храни по подходящия начин, захарта вече не се увеличава, а започва да намалява, докато влиза в нормални граници. Диабетът е болест на храната, на газираните напитки, на брашното, на многото захари.

В момента най-здравите хора ядат храни с естествена мазнина. Те не надебеляват, не се разболяват от диабет и не вдигат кръвно”, обяснява Узунов. “Наднорменото тегло е основа за най-лошите болести – инфаркт, инсулт, рак, депресия. Може би в днешно време това е един от най-сериозните проблеми”, казва Узунов. Убеден е, че като хапва храни с високо съдържание на естествени мазнини, организмът му става все по-здрав.

 

Всяка година той си прави изследвания и по думите му никога досега тестовете не са показвали по-добри стойности. В режима му са забранени нискомаслените кисели млека, защото са минали през обработка. В Швеция им казват бяла вода, разказва Узунов. От менюто си изключва също така брашното и всички зърнени култури

 

 Само със спирането на хляб и брашно човек може да свали над 30 кг.”

 

Кисело мляко яде само ако е с висока масленост. Фрешовете също си е забранил. “По-добре човек да хапне ябълка или портокал”, казва Узунов. Избягва соковете, зашото за направата на фреш трябват поне 2-3 плода, а е лишен от фибри. “Сякаш пиеш чаша захар”, твърди Узунов. Едно лято успял да свали около 10 килограма. На морето обаче започнал да пие на ден по 3-4 фреша. “Когато се върнах от почивка, бях качил 3 кг. Това ме сломи. Казах си: “Не ям, пия само фрешове, а качвам килограми” и променил диетата. Трудно обаче избира плодове, защото повечето от тях изглеждат като пластмасови и са пръскани с всевъзможни препарати. Затова има засадени няколко ябълкови магазина. Измива ги много добре. “Може дори да се изтъркат с четка”, обяснява Узунов.

 

Той ограничава и рафинираната захар от менюто си. “Тя е във всичко, а напоследък я заместват с т. нар. глюкозо-фруктозен сироп. Той е два пъти по-евтин и два пъти по-вреден. Когато човек се храни с него, рискът от инфаркт се вдига с до 40 процента”, обяснява Узунов. “Захарта е една от причините за бума на сърдечносъдови заболявания. А естествената мазнина се използвана от организма само за енергия. Тя се съдържа в силната храна – мазни сирена, кашкавал, риба, зеленчуци, месо, масло, яйца. С тях човек си набавя всички необходими микроелементи и хранителни вещества, от които организмът му се нуждае”, мотивира се химикът.

 

Изтъква, че захарта и пшеницата са пристрастяващи. “Те възбуждат този център на мозъка, върху който въздейства и кокаинът. Затова, като спрат тези храни, през първите дни някои хора се чувстват отпаднали, страдат от главоболие и замаяност. Това обаче отминава”, пояснява Узунов. Той се храни 2 пъти на ден – на обяд и на вечеря, като веднъж в седмицата  Узунов яде сирене и кашкавал с висока масленост. 

 

Пие само вода и кафе. “Гладуването до 24 часа не е задължително, но е изключително полезно, защото даваш рестарт на целия си организъм, като му позволяваш да си почине”, съветва химикът. И допълва, че човек може да е слаб отвън, но затлъстял отвътре. “Това е още по-лошо. Този човек не е по-здрав от 150-килограмов.” Узунов понякога хапва и нещо сладко. “Когато достигнеш желаните килограми, може да хапваш черен или какъвто си искаш шоколад”, казва той.

Няколко пъти в месеца си позволява да яде каквото иска, без да прекалява, защото, докато преглъща “вредната храна, знае какво ще причини на организма му”. За днес например е решил да отиде да хапне пица. Ще помоли да му я направят с по-тънко тесто и да я приготвят със зехтин. Когато иска да сготви нещо, Узунов никога не използва олио. Замества го с масло, студенопресован зехтин или мас. Не се лишава от месо. Яде свинско, пилешко, телешко, патешко, дори и карантия. В режима му и сланината не е забранена. “Не е вредно да хапнеш малко, ако много ти се яде, но няма как да отслабнеш с нея”, смее се Узунов. Единственото, което ограничава, са колбасите.  



January 24, 2019 at 10:57AM
via The Mainline http://bit.ly/2FZk823

Коментари

Популярни публикации от този блог

6 типа МЪЖЕ, които не са подходящи за вас

Ако искате да бъдете щастливи и да намерите истинската любов, не мислете, че всеки мъж, появил се в живота ви, е точно този, за когото копнеете.   Всъщност  много мъже са просто жаби, които не си заслужава да целувате  – а и дори да го направите, те  определено няма да се превърнат в принцове .  Колкото и очарователен да ви изглежда един представител на силния пол, това може да е само  привидно . Така че бъдете умни и малко предпазливи, защото „опасности“ дебнат от много страни. Под опасности имаме предвид съществуването на  няколко типа мъже , които колкото и невероятна усмивка или пък чувство за хумор да имат, са всичко друго, но  не и подходящи за вас . Вие копнеете за любов, но със сигурност няма да я получите от тях. Ето защо бъдете особено категорични в отказа си, когато попаднете на някои от следните типове мъже: Господин „Невинаги съм свободен“ Той живее в същия град като вас, но почти не намира време, в което да се видите?  Отговаря само на някои от обаждани

Замразете лимон и мед и кажете сбогом на туморите, диабета и затлъстяването

Замразете лимон и мед и кажете сбогом на туморите, диабета и затлъстяването By editor2 Всеки знае за предимствата на цитрусовите плодове и още повече за ползите от лимоните. Без тях е трудно да си представим живота. Лимоните са богати на витамини и антиоксиданти и все още са достъпни през цялата година. Но знаете ли, че тези ярки плодове могат да бъдат още по-полезни? И днес ще ви кажем точно какво трябва да се направи за това.   Ползите от лимоните за тялотоЛимоновият сок, вода с мед и лимон, само пресен лимон със захар са рецепти, използвани във всеки дом. Този плод е станал повече от обикновено. Много е известно за неговите полезни свойства. Освен че е най-богатият източник на витамин С, той съдържа много минерали: магнезий, калций и калий. Лимон  – естествено средство, което подобрява имунната система. Той е и един от най-мощните антиоксиданти. Употребата на този плод увеличава способността на организма да пречиства кръвта и кръвоносните съдове. Но, както се оказа, замр

Сексуалните проблеми при жените и мъжете

  Здравейте! Искам да споделя някои лични наблюдения,а също така и професионално организирани проучвания за сексуалните дисфункции при жените и при мъжете. Както виждате тези проблеми се отнасят и за двата пола. Според пълен анализ на данни от едно цялостно проучване на сексуалността при жените и при мъжете се стига до следните резултати:   Повече от 40% от жените и 30% от мъжете редовно нямат желание за секс,не могат да постигнат оргазъм или страдат от други сексуални проблеми. Този анализ е базиран на широк обхват от интервюта на 1,749 жени и на 1410 мъже.   От интервюираните жени липсата на желание за секс е бил 22%,а други 14% са се оплаквали,че имат проблем да се възбудят.   Общо 26% са казали,че редовно не изпитват оргазъм,а други 23% са казали,че секса не им доставя никакво удоволствие.   При мъжете 21% са се оплаквали,че получават много бърза еякулация, а 5% са заявили,че имат проблеми с постигане на ерекция. Общо 14% са казали,че нямат интерест за секс,