Пропускане към основното съдържание

Защо жените губят интерес към секса?

Никой не е застрахован, че един ден желанието му за секс няма да се стопи. Но има 9 причини, които са сочени като „главните виновници“ жените да губят интерес към секса.
Защо жените губят интерес към секса?


1. Дълги отношения


Жената често губи сексуалното си влечение заради отговорностите, които тя чувства към партньора си. Работата по къщата, всекидневните задачи и ангажименти и навикът – всичко това охлажда отношенията. Да си дадеш позволение да спреш да се притесняваш, да не мислиш за децата и за физическата си форма, за повечето жени е непосилна задача. Но именно тя трябва да се реши, за да дойде удоволствието от целувките и прегръдките. Често жената има нужда мъжът да я подкрепи в това нейно начинание. Всичко, което сваля от плещите й отговорности, й помага да си върне сексуалното желание.

2. Липса на прелюдия

Предварителните ласки доставят на много жени дори повече удоволствие, отколкото самият секс. Целувките, докосванията, шептенето носят наслада и възбуждат. Жените имат нужда проявата на нежност да не прекъсва, за тях прелюдията започва там, където е свършил предишният оргазъм.

3. Знакът на равенство между оргазма и удоволствието

Много хора са убедени, че сексът е хубав, ако и двамата партньори са стигнали до оргазъм или до друг очевиден резултат. Само че в реалността, удоволствието, което получават и двамата, не е ограничено с времето на секса. Какво означава за теб сексът? Жената казва за секса, че е прекрасен, когато тя изпитва желание, а не когато получава резултат. Много жени се спират пред сексуалните действия, тъй като предполагат, че ще се наложи задължително да ги направят докрай. Вие можете да получите удоволствие от нежна прегръдка, целувка, но не и в същото време да имате желание да хабите цялата си енергия и възбуда, за да стигнете до оргазъм. За някои мъже между целувката и оргазма наистина има пряка връзка, път, от който те не могат да се отклонят. Но жените много бъркат, мислейки, че мъжът винаги иска всичко: на тях също понякога им е достатъчно да почувстват близост, да усетят присъствието на жената. Точно тук става и объркването: когато мъжът прегръща жената, най-вероятно не иска нищо друго, но когато възбудата му нарасте, той не може да проумее защо трябва да спира.


4. Секс по задължение



"Правя секс, защото се очаква от мен, действам така заради мъжа ми. Знам, че това му е необходимо...", споделят много от жените.


И докато са добри и отговорни към семейството, самите те забравят за собствените си желания. А това също е ключ към самото желание. Те са толкова вторачени в това да са добри съпруги, че дори не осъзнават своите желания. Когато мислят за секс, то веднага започват да визуализират какво всъщност иска половинката им. И проблемът не е в това, че мъжът се държи неправилно: чудесно е, когато той продължава да желае жена си! Напротив, ако желанието изчезне, има повод за безпокойство. Сексът не трябва да се превръща в задължение.


5. Непознаването на особеностите на женската сексуалност


Женското сексуално желание е субективно и размито. Съсредоточеността върху секса и гениталиите е по-скоро мъжки подход. Жената е привлечена по-скоро от това, което се случва между ушите й, а не между краката. Повече я ласкае фактът, че тя е желана, обичана, че й се възхищават и я карат да се усеща прекрасна. Важно е да помниш още едно нещо: женското желание е променлива величина, то силно зависи от обстоятелствата, например от времето, настроението и т.н. И изчезва по-лесно, отколкото при мъжа, но и по-лесно се връща.

6. Физически причини

Може ли желанието да се намали заради недостиг на хормони? Това предположение има смисъл за жената в периода на менопаузата. Не винаги проблемът е в женските хормони – тези на щитовидната жлеза също може да окажат влияние на сексуалното влечение. Може би е добре да си направиш преглед при ендокринолог.

7. Скука

Мъжете често са привързани към жените си. На тях им се иска обаче жената да желае секса така силно, както и те самите. Но нежната половина на човечеството по-лесно губи желанието си, затова то трябва да бъде подхранвано постоянно. За да иска една жена секс, партньорът й трябва да е стойностен в очите й. Често причината не е в това, че тя не иска секс по принцип, а в това, че не я привлича сексът, на който може да разчита. В този случай, може би двойката трябва да се обърне към специалист, който да помогне сексуалните отношения да се оправят.

8. Безопасност

Жената вижда в себе си майка, пазителка на дома и жена. Нито една от тези роли не се асоциира със сексуалността. В течение на векове задоволяването на желанието е било незаконно и е изисквало ловкост и хитрост. Много жени (а и мъже) са усвоили това отношение към еротиката. Затова, за да се пробуди желанието и да тръгне то в правилната посока, обърни гръб на домашния уют и застани с лице към еротичните приключения. 

9. Ниска самооценка

Нищо не възбужда мъжа повече от възбудената жена. И нищо не възбужда жената повече от чувството, че тя възбужда мъжа. Само че готовността му за секс няма да даде нищо, ако жената не е на „ти“ със себе си. Той й казва, че е прекрасна, но тя не му вярва: „Иска просто секс и аз съм му под ръка.“
Нейната самооценка е по-важна от всичко, което той може да каже. Жените имат три мотивации за секса –  възбуда, желание и готовност. Жената може да е психологически привлечена и физически възбудена, но в същото време да не изпитва желание. Тя може да бъде възбудена при отсъствие на умствените и емоционалните съставни. А друг път може да има желание, но пък да не изпитва физическа възбуда: на нея й харесва мисълта за секс, но тялото й още нищо не чувства. Готовността е откритост и любопитство към това какво ще се случи, ако тя си позволи да се пусне по течението. Може би в момента не е в настроение, но е готова да съдейства, за да се промени това състояние.

Коментари

Популярни публикации от този блог

6 типа МЪЖЕ, които не са подходящи за вас

Ако искате да бъдете щастливи и да намерите истинската любов, не мислете, че всеки мъж, появил се в живота ви, е точно този, за когото копнеете.   Всъщност  много мъже са просто жаби, които не си заслужава да целувате  – а и дори да го направите, те  определено няма да се превърнат в принцове .  Колкото и очарователен да ви изглежда един представител на силния пол, това може да е само  привидно . Така че бъдете умни и малко предпазливи, защото „опасности“ дебнат от много страни. Под опасности имаме предвид съществуването на  няколко типа мъже , които колкото и невероятна усмивка или пък чувство за хумор да имат, са всичко друго, но  не и подходящи за вас . Вие копнеете за любов, но със сигурност няма да я получите от тях. Ето защо бъдете особено категорични в отказа си, когато попаднете на някои от следните типове мъже: Господин „Невинаги съм свободен“ Той живее в същия град като вас, но почти не намира време, в което да се видите?  Отговаря само на някои от обаждани

Замразете лимон и мед и кажете сбогом на туморите, диабета и затлъстяването

Замразете лимон и мед и кажете сбогом на туморите, диабета и затлъстяването By editor2 Всеки знае за предимствата на цитрусовите плодове и още повече за ползите от лимоните. Без тях е трудно да си представим живота. Лимоните са богати на витамини и антиоксиданти и все още са достъпни през цялата година. Но знаете ли, че тези ярки плодове могат да бъдат още по-полезни? И днес ще ви кажем точно какво трябва да се направи за това.   Ползите от лимоните за тялотоЛимоновият сок, вода с мед и лимон, само пресен лимон със захар са рецепти, използвани във всеки дом. Този плод е станал повече от обикновено. Много е известно за неговите полезни свойства. Освен че е най-богатият източник на витамин С, той съдържа много минерали: магнезий, калций и калий. Лимон  – естествено средство, което подобрява имунната система. Той е и един от най-мощните антиоксиданти. Употребата на този плод увеличава способността на организма да пречиства кръвта и кръвоносните съдове. Но, както се оказа, замр

Сексуалните проблеми при жените и мъжете

  Здравейте! Искам да споделя някои лични наблюдения,а също така и професионално организирани проучвания за сексуалните дисфункции при жените и при мъжете. Както виждате тези проблеми се отнасят и за двата пола. Според пълен анализ на данни от едно цялостно проучване на сексуалността при жените и при мъжете се стига до следните резултати:   Повече от 40% от жените и 30% от мъжете редовно нямат желание за секс,не могат да постигнат оргазъм или страдат от други сексуални проблеми. Този анализ е базиран на широк обхват от интервюта на 1,749 жени и на 1410 мъже.   От интервюираните жени липсата на желание за секс е бил 22%,а други 14% са се оплаквали,че имат проблем да се възбудят.   Общо 26% са казали,че редовно не изпитват оргазъм,а други 23% са казали,че секса не им доставя никакво удоволствие.   При мъжете 21% са се оплаквали,че получават много бърза еякулация, а 5% са заявили,че имат проблеми с постигане на ерекция. Общо 14% са казали,че нямат интерест за секс,