Пропускане към основното съдържание

Да спечелиш от лотарията е проклятие

Да спечелиш от лотарията е проклятие
By IndexInfo

Да спечелиш от лотарията е проклятие

Който и да е спечелил 1.5-те милиарда долара, определено ще трябва да се изправи срещу някои много тежки решения. Джак Уитикър е печелил 314 милиона долара (113 милиона долара след таксите) и дори не е подозирал, че всичко това ще се промени толкова сериозно.

През 2002-а година, Джак си купува билет от Powerball лотарията, заедно с пакет бисквити. Както всички останали, той си купува по един билет, когато джакпотът се повиши драстично. В коледния ден, почти всеки плаща по 1 долар, за да повиши шанса си. Изчисленията на организаторите от PowerBall е, че на всяка секунда е продаван по един билет. В 11 часа вечерта, Джак е събуден от жена си, която му казва, че 4 от 5-те цифри съвпадат. В просъница, човекът си мисли, че ще спечели нещо от рода на 100 000 долара. Неговата съпруга Джу също се надявала на толкова, но едва на другия ден щели да разберат, че са милионери. 

На следващата сутрин, Джак става в 4 и 30 сутринта за работа. Като много от неговите приятели, той работи от 14-годишен по строежите. На 55 години, той дори не подозира, че няма да му се наложи да работи. Изработените му пари наистина водят до по-приятен живот, той има къща, живее с децата си и внуците си, радва се на семейния живот. Едва към 5 и 15 сутринта разбира, че билетът е закупен от малко магазинче – същото, в което пазарува редовно. Другата по-важна новина е, че съпругата му Джу е направила грешка – не са 4 от 5 попаденията, а 5 от 5. 

Само няколко часа по-късно, Джак отива при продавачката на име Бренда и и подава бакшиш от 100 долара. Въпреки протестите, тя се досеща какво се е случило и тихо го пита „Ти ли спечели?“. Едно кимване е било напълно достатъчно. След като взима парите и заявява, че ще вземе еднократна вноска от 113 милиона долара. Човекът многократно напомня, че ще дари доста сериозна част от парите си. Мнозина видели тази възможност и започвали да го дебнат в магазина, където пазарува. 

Като строител, повечето идват при новосъздадения милионер за работа. Като човек в строителния бизнес, той винаги е готов да им даде позиция, но повечето не искат работа, искат пари, при това веднага. Това накарало човекът да спре да ходи в магазина. Хората все пак го откривали и звънели по телефона с часове. Някои дори имали личния му адрес и дори нощували пред входната му врата. И след като пари не се давали на ръка, Джак накрая се принудил да използва услугите на бивши полицаи, които да пазят дома му. Само година по-късно, продавачката на щастливия билет се сдобила с нова кола, къща за 123 000 долара и чек за още 44 000 долара. Тя никога не разбрала как Джак е изчислил нейния дял, но била благодарна. 7-те и деца не били толкова умни, колкото нея и парите бързо свършили.

Освен охраната, лотарийният късметлия трябвало да наеме 3-ма души,които да проверяват дали написаното отговаря на истината – „имам болно дете от рак“.

Нещата не просто не вървели по план, но и дори започнали да тежат много на семейството. Джак започнал да пие, започнал да играе комар и любимото му занимание било да плаща на жени да се събличат. Не винаги били просто стриптизьорки, а и  случайни дами. Нали знаете, любопитството се радва на парите. За него на финала споделят, че сякаш парите изяждали всичкото добро, което можело да бъде открито в сърцето му. 

И това започнало да се забелязва. За една година, Джак е обиран повече пъти, отколкото всички останали. Сигурно е и единственият човек, който някога е изгубил около 1 милион долара в кражби. Година по-късно умира приятеля на внучката му от свръхдоза. Тялото е намерено в къщата на милионера. Същата година е открита мъртва и внучката му. Другата му дъщеря е открита мъртва през 2009-а година, а преди 2 години, някой решава да запали къщата му. Що се отнася до продавачката, тя продава голямата си къща и се мести много далече от цялата олелия. Няма мобилен телефон, няма съседи и рядко споделя, че някога е продала печелившия билет за 314 милиона долара. 



October 26, 2018 at 04:13PM
via The Mainline https://ift.tt/2ENaGzI

Коментари

Популярни публикации от този блог

6 типа МЪЖЕ, които не са подходящи за вас

Ако искате да бъдете щастливи и да намерите истинската любов, не мислете, че всеки мъж, появил се в живота ви, е точно този, за когото копнеете.   Всъщност  много мъже са просто жаби, които не си заслужава да целувате  – а и дори да го направите, те  определено няма да се превърнат в принцове .  Колкото и очарователен да ви изглежда един представител на силния пол, това може да е само  привидно . Така че бъдете умни и малко предпазливи, защото „опасности“ дебнат от много страни. Под опасности имаме предвид съществуването на  няколко типа мъже , които колкото и невероятна усмивка или пък чувство за хумор да имат, са всичко друго, но  не и подходящи за вас . Вие копнеете за любов, но със сигурност няма да я получите от тях. Ето защо бъдете особено категорични в отказа си, когато попаднете на някои от следните типове мъже: Господин „Невинаги съм свободен“ Той живее в същия град като вас, но почти не намира време, в което да се видите?  Отговаря само на някои от обаждани

Замразете лимон и мед и кажете сбогом на туморите, диабета и затлъстяването

Замразете лимон и мед и кажете сбогом на туморите, диабета и затлъстяването By editor2 Всеки знае за предимствата на цитрусовите плодове и още повече за ползите от лимоните. Без тях е трудно да си представим живота. Лимоните са богати на витамини и антиоксиданти и все още са достъпни през цялата година. Но знаете ли, че тези ярки плодове могат да бъдат още по-полезни? И днес ще ви кажем точно какво трябва да се направи за това.   Ползите от лимоните за тялотоЛимоновият сок, вода с мед и лимон, само пресен лимон със захар са рецепти, използвани във всеки дом. Този плод е станал повече от обикновено. Много е известно за неговите полезни свойства. Освен че е най-богатият източник на витамин С, той съдържа много минерали: магнезий, калций и калий. Лимон  – естествено средство, което подобрява имунната система. Той е и един от най-мощните антиоксиданти. Употребата на този плод увеличава способността на организма да пречиства кръвта и кръвоносните съдове. Но, както се оказа, замр

Сексуалните проблеми при жените и мъжете

  Здравейте! Искам да споделя някои лични наблюдения,а също така и професионално организирани проучвания за сексуалните дисфункции при жените и при мъжете. Както виждате тези проблеми се отнасят и за двата пола. Според пълен анализ на данни от едно цялостно проучване на сексуалността при жените и при мъжете се стига до следните резултати:   Повече от 40% от жените и 30% от мъжете редовно нямат желание за секс,не могат да постигнат оргазъм или страдат от други сексуални проблеми. Този анализ е базиран на широк обхват от интервюта на 1,749 жени и на 1410 мъже.   От интервюираните жени липсата на желание за секс е бил 22%,а други 14% са се оплаквали,че имат проблем да се възбудят.   Общо 26% са казали,че редовно не изпитват оргазъм,а други 23% са казали,че секса не им доставя никакво удоволствие.   При мъжете 21% са се оплаквали,че получават много бърза еякулация, а 5% са заявили,че имат проблеми с постигане на ерекция. Общо 14% са казали,че нямат интерест за секс,