Пропускане към основното съдържание

Как да си направим мощен и вкусен имуностимулант в бурканче – сега му е времето, за да ни пази от болести цяла зима.

Как да си направим мощен и вкусен имуностимулант в бурканче – сега му е времето, за да ни пази от болести цяла зима.
By IndexInfo

Свикнали сме да мислим, че полезните неща не са вкусни и ги пием с, меко казано, недоволство. Но е факт, че през есенно-зимния сезон нашето тяло се нуждае от повече витамини и минерали, за да функционира правилно и да успява да се бори с множеството вируси и настинки. А ние, от своя страна, трябва да се погрижим за това. За целта не е нужно да бягате в аптеката и да купувате комплекс от витамини на хапчета или скъпи сиропи, защото много от продуктите, които използваме ежедневно, са пълни с полезни елементи . А ако ги смесим в правилните пропорции, ще получим истинска съкровищница от витамини и минерали .

смес от сушени плодове

Днес ще ви разкрием рецептата за мощен домашен имуностимулатор и ще ви разкажем за  ползите от сушените плодове .

Смес от сушени плодове за имунната система

Това е наистина огнена и мощна смес ! Тя ще ви зареди с енергия и настроение  за целия ден, нормализира работата на сърцето , а също така пречиства кръвта и укрепва имунната система . Да се ​​научим да да си приготвим сами тази чудотворна смес .

СЪСТАВКИ

300 гр. орехи
300 гр. сушени кайсии
300 гр. сушени смокини
300 гр.сушени сини сливи
300 гр.черни стафиди
2 супени лъжици  мед
2 лимона

След като си ги набавите, всичко е много просто: измийте изсушените плодове с топла вода, подсушете ги леко и след това смелете всичко през месомелачката (заедно с кората, но без костилките). Объркайте сухата смес с меда и я поставете в стъклен буркан . Съставът на сместа не се ограничава до този набор от продукти, можете да добавите и други ядки. Ще бъде полезна във всеки случай.

Сместа трябва да се съхранява на студено място. Трябва да се приема по една лъжица на ден , за предпочитане сутрин преди хранене . Ако имате проблеми с имунитета и често се разболявате, можете да увеличите приема на 2-3 супени лъжици на ден. Използвайте сместа, докато свърши, след това направете почивка за един месец.

смес от сушени плодове и ядки

Така ще можете да  укрепите имунната система  и да забравите за настинки. Ако разгледаме всеки компонент поотделно, става ясно, че това е най-добрата витаминна смес за здравето.

Сушени кайсии
Този красив изсушен плод съдържа голямо количество магнезий, калий, желязо, витамин В5, пектин. В допълнение, сушените кайсии са богати на органични киселини, които премахват метали и радионуклиди от нашето тяло.

Изсушените кайсии са полезни за сърдечни заболявания, анемия и за проблеми с зрението, и са отлични за укрепване на имунната система. В допълнение, те помагат за премахване на запушването на кръвоносните съдове и има подмладяващ ефект.

сушени кайсии

Сини сливи
Друга витаминна бомба. Сините сливи съдържат фибри, органични киселини, много витамини и минерали. Този плод помага при сърдечно-съдови заболявания, онкологични такива и хипертония. 

сушени сини сливи

Стафиди
Това е идеалният източник на енергия. Стафидите съдържат калий, желязо, манган, магнезий, фибри и витамини В1, В2 и В5. Стафидата се препоръчва за нарушения на нервната система и сърдечно-съдовите заболявания. Тя се използва като профилактично средство против анемия, бъбречни и чернодробни заболявания.

стафиди

Орехи
Вероятно няма човек, който да не знае за ползите от тези ядки. Те съдържат най-голямото количество антиоксиданти, които ефективно подпомагат укрепването на имунната система. Редовната консумация на орехи намалява риска от развитие на онкологични и сърдечно-съдови заболявания.

орехови ядки

В сместа има още мед и лимон, ползите от които са споменати повече от веднъж. Само си представете колко полезна е сместа от тези сушени плодове! Тази смес е уникален и много полезен продукт, който активира метаболитните процеси. Освен това укрепва тялото и помага за подмладяването му. Направете я още днес!



October 22, 2018 at 12:10PM
via The Mainline https://ift.tt/2NXrHGA

Коментари

Популярни публикации от този блог

6 типа МЪЖЕ, които не са подходящи за вас

Ако искате да бъдете щастливи и да намерите истинската любов, не мислете, че всеки мъж, появил се в живота ви, е точно този, за когото копнеете.   Всъщност  много мъже са просто жаби, които не си заслужава да целувате  – а и дори да го направите, те  определено няма да се превърнат в принцове .  Колкото и очарователен да ви изглежда един представител на силния пол, това може да е само  привидно . Така че бъдете умни и малко предпазливи, защото „опасности“ дебнат от много страни. Под опасности имаме предвид съществуването на  няколко типа мъже , които колкото и невероятна усмивка или пък чувство за хумор да имат, са всичко друго, но  не и подходящи за вас . Вие копнеете за любов, но със сигурност няма да я получите от тях. Ето защо бъдете особено категорични в отказа си, когато попаднете на някои от следните типове мъже: Господин „Невинаги съм свободен“ Той живее в същия град като вас, но почти не намира време, в което да се видите?  Отговаря само на някои от обаждани

Замразете лимон и мед и кажете сбогом на туморите, диабета и затлъстяването

Замразете лимон и мед и кажете сбогом на туморите, диабета и затлъстяването By editor2 Всеки знае за предимствата на цитрусовите плодове и още повече за ползите от лимоните. Без тях е трудно да си представим живота. Лимоните са богати на витамини и антиоксиданти и все още са достъпни през цялата година. Но знаете ли, че тези ярки плодове могат да бъдат още по-полезни? И днес ще ви кажем точно какво трябва да се направи за това.   Ползите от лимоните за тялотоЛимоновият сок, вода с мед и лимон, само пресен лимон със захар са рецепти, използвани във всеки дом. Този плод е станал повече от обикновено. Много е известно за неговите полезни свойства. Освен че е най-богатият източник на витамин С, той съдържа много минерали: магнезий, калций и калий. Лимон  – естествено средство, което подобрява имунната система. Той е и един от най-мощните антиоксиданти. Употребата на този плод увеличава способността на организма да пречиства кръвта и кръвоносните съдове. Но, както се оказа, замр

Сексуалните проблеми при жените и мъжете

  Здравейте! Искам да споделя някои лични наблюдения,а също така и професионално организирани проучвания за сексуалните дисфункции при жените и при мъжете. Както виждате тези проблеми се отнасят и за двата пола. Според пълен анализ на данни от едно цялостно проучване на сексуалността при жените и при мъжете се стига до следните резултати:   Повече от 40% от жените и 30% от мъжете редовно нямат желание за секс,не могат да постигнат оргазъм или страдат от други сексуални проблеми. Този анализ е базиран на широк обхват от интервюта на 1,749 жени и на 1410 мъже.   От интервюираните жени липсата на желание за секс е бил 22%,а други 14% са се оплаквали,че имат проблем да се възбудят.   Общо 26% са казали,че редовно не изпитват оргазъм,а други 23% са казали,че секса не им доставя никакво удоволствие.   При мъжете 21% са се оплаквали,че получават много бърза еякулация, а 5% са заявили,че имат проблеми с постигане на ерекция. Общо 14% са казали,че нямат интерест за секс,