Пропускане към основното съдържание

Защо мъжете изневеряват? Психология и признаци

Изневеряващият мъж – кошмар за почти всяка жена. Защо един човек, който получава всичко, от което се нуждае от връзката си, би легнал с друга жена? Как да разберем дали той изневерява? Защо мъжете изневеряват, въобще?
Мотивите един мъж да бъде неверен са много – може нещо да се случи, за да го провокира, но може и самият той да е предразположен към изневяра.

За да не бъде изненадана, жената трябва да познава не само симптомите на изневярата, но и причините, които могат да доведат до това.
Защо мъжете изневеряват?

Мъжете изневеряват заради импулс

Трудно е да се каже дали мъжете или жените изневеряват по-често – никой не води подобна статистика и не всеки е готов да си признае честно. Но е факт, че мъжете са по-склонни да бъдат неверни и то не защото са „свине“, а защото физически така са устроени.

За мъжа е много по-трудно да постави логическите аргументи пред сексуалните импулси, когато му се отвори възможност и желанието, така да се каже, надигне глава. По-късно може да съжалява и искрено да се разкайва, но точно в този момент всичко друго минава на заден план и „силният пол“ всъщност се оказва много по-слаб.

Мъжете изневеряват, защото са несигурни

Мъжът може да се чувства недостатъчно млад или недостатъчно богат, или недостатъчно красив и в такава ситуация да търси одобрението и вниманието на жените за да затвърди собственото си его и усещане за мъжественост.

Това е нещо общо между мъжете и жените – всички искаме да се чувстваме харесвани и желани.
Мъжете изневеряват, защото имат нереалистични очаквания

Една от причините един мъж да легне с друга жена, въпреки че има стабилна връзка, са очакванията, които първоначално е имал от тази връзка. Или да си говорим направо – от секса.

В днешно време е по-лесно да намериш порнография в интернет, отколкото точна прогноза за времето, така че за много млади, а и по-възрастни мъже, всичко, което знаят за секса, е именно от филмите за възрастни. И когато открият, че половинките им не желаят да практикуват всичко от тези филми или пък не изпитват удоволствие от някои неща, мъжете могат да потърсят друга жена, която би им дала това, което им липсва в леглото.

Защо мъжете изневеряват? Защото не разбират дългата връзка!

Каквото и да твърдят, няма мъж, който да не се е изплашил поне малко, когато е осъзнал, че може би ще бъде с една и съща жена до края на живота си. И това не е нещо лошо, защото именно в преодоляването на този страх е тайната на дългата връзка.



Точно мъжете, които не са изпитали този страх в началото на връзката, един ден се будят и осъзнават, че вече са с една жена от месеци или години. Те едва тогава осъзнават, че са във връзка, която може да продължи дълго и този страх ги подтиква да изневерят.
Мъжете изневеряват, защото искат нова връзка

А може връзката, в която са, да не ги задоволява вече и да искат да я прекъснат, но се страхуват да останат сами. В този случай мъжете могат да опитат първо да подсигурят заместникът, преди да освободят позицията в живота си.

Мъжете изневеряват, защото се обичат

Някой мъже никога не изпитват по-силна обич към някой друг, както към самите себе си. Възможно е, когато изневеряват, дори да не осъзнават, че биха могли да наранят партньора си. За тях това е просто доставяне на удоволствие, като да идеш на кино или да изпиеш една бира.

Мъжете изневеряват, за да отмъстят

Не всички изневеряващи мъже не осъзнават нередността на постъпката си. Някои знаят и именно затова го правят.

Причините да изневериш на половинката си за отмъщение са безброй – от „Тя също ми изневери“, до „Каза ми, че прическата ми е грозна“ и дори не е задължително жената да разбира за изневярата и действително да се чувства засегната – самият факт, че мъжът е легнал с друга жена зад гърба ѝ е достатъчен, за да му донесе (поне временно) удовлетворение.
Как да разберем, че мъжът изневерява

Има няколко признака, които подсказват, че мъжът може да крие нещо или че връзката ви може да не върви както сте се надявали в началото

По-често използва телефона си

Изведнъж започва да се грижи за хигиената си повече

По често излиза (с други хора)

Стои до късно на работа

Избягва физическа близост

Става по-егоистичен

Има много жени приятелки в социалните мрежи

Не е отбелязал във Facebook, че е обвързан

Все по често иска да има „лично пространство“

Нито един от тези знаци не е сигурно доказателство за изневяра, но ако ги забелязвате при вашия любим… Може би трябва да се запитате дали той получава всичко, от което се нуждае у дома. И дали не е от онези хора, които винаги остават незадоволени, каквото и да правите за тях. Е отговорихте ли си на въпроса: Защо мъжете изневеряват?


Коментари

Популярни публикации от този блог

6 типа МЪЖЕ, които не са подходящи за вас

Ако искате да бъдете щастливи и да намерите истинската любов, не мислете, че всеки мъж, появил се в живота ви, е точно този, за когото копнеете.   Всъщност  много мъже са просто жаби, които не си заслужава да целувате  – а и дори да го направите, те  определено няма да се превърнат в принцове .  Колкото и очарователен да ви изглежда един представител на силния пол, това може да е само  привидно . Така че бъдете умни и малко предпазливи, защото „опасности“ дебнат от много страни. Под опасности имаме предвид съществуването на  няколко типа мъже , които колкото и невероятна усмивка или пък чувство за хумор да имат, са всичко друго, но  не и подходящи за вас . Вие копнеете за любов, но със сигурност няма да я получите от тях. Ето защо бъдете особено категорични в отказа си, когато попаднете на някои от следните типове мъже: Господин „Невинаги съм свободен“ Той живее в същия град като вас, но почти не намира време, в което да се видите?  Отговаря само на някои от обаждани

Замразете лимон и мед и кажете сбогом на туморите, диабета и затлъстяването

Замразете лимон и мед и кажете сбогом на туморите, диабета и затлъстяването By editor2 Всеки знае за предимствата на цитрусовите плодове и още повече за ползите от лимоните. Без тях е трудно да си представим живота. Лимоните са богати на витамини и антиоксиданти и все още са достъпни през цялата година. Но знаете ли, че тези ярки плодове могат да бъдат още по-полезни? И днес ще ви кажем точно какво трябва да се направи за това.   Ползите от лимоните за тялотоЛимоновият сок, вода с мед и лимон, само пресен лимон със захар са рецепти, използвани във всеки дом. Този плод е станал повече от обикновено. Много е известно за неговите полезни свойства. Освен че е най-богатият източник на витамин С, той съдържа много минерали: магнезий, калций и калий. Лимон  – естествено средство, което подобрява имунната система. Той е и един от най-мощните антиоксиданти. Употребата на този плод увеличава способността на организма да пречиства кръвта и кръвоносните съдове. Но, както се оказа, замр

Сексуалните проблеми при жените и мъжете

  Здравейте! Искам да споделя някои лични наблюдения,а също така и професионално организирани проучвания за сексуалните дисфункции при жените и при мъжете. Както виждате тези проблеми се отнасят и за двата пола. Според пълен анализ на данни от едно цялостно проучване на сексуалността при жените и при мъжете се стига до следните резултати:   Повече от 40% от жените и 30% от мъжете редовно нямат желание за секс,не могат да постигнат оргазъм или страдат от други сексуални проблеми. Този анализ е базиран на широк обхват от интервюта на 1,749 жени и на 1410 мъже.   От интервюираните жени липсата на желание за секс е бил 22%,а други 14% са се оплаквали,че имат проблем да се възбудят.   Общо 26% са казали,че редовно не изпитват оргазъм,а други 23% са казали,че секса не им доставя никакво удоволствие.   При мъжете 21% са се оплаквали,че получават много бърза еякулация, а 5% са заявили,че имат проблеми с постигане на ерекция. Общо 14% са казали,че нямат интерест за секс,