Пропускане към основното съдържание

Какво казва цвета на червилото ви на мъжете?

Редица  направени анкети и изследвания нееднократно са показвали, че устните са една от най-привлекателните части от женското тяло и са в основата  сексуалното привличане. Още от най-дълбока древност жените са осъзнавали важността на това да подчертаят формата и плътността им. Нещо повече, различните култури са единодушни, че изборът на цвета на червилото е източник на послание, изпратено към мъжете.
Тайната на привлекателността на устните се крие в тяхната плътност. Мисля, че не би било пресилено да се каже, че пълните устни са възприемани като най-магнетични. Привлекателността и на тънките обаче се увеличава в пъти, когато е нанесено подходящо червило. Това несъмнено е отдавна открито от жените и е причината, поради която в  миналото, преди да бъдат открити синтетичните оцветители, те са нанасяли  съмнителни и дори не особено безопасни помади върху  тях в търсене на този ефект. А в съвремието червилото отдавна е заело челно място сред на най-любимите женски аксесоари и е визитна картичка за стил и личен чар.

Добре подчертаните устни  винаги са стояли в основата на привличането. Защото, както очите са портал към душата, така  устните са символ на сексуалността и чувствеността.
Цвета на червилото: Червено

Вечният и абсолютен фаворит сред дамите е червеният цвят на устните. Той изпраща категорично послание към мъжете. В миналите епохи с яркочервените си устни са били известни куртизанките. Впоследствие, този нюанс се утвърдил като символ на свободолюбивост и самочувствие, амбициозност и самоувереност. Но при всички положения като приоритет на дамите, които не се страхуват да рушат стереотипите. Жената, предпочела червеното червило, е страстна и несъмнено отправя послание, а то гласи: Аз обичам живота, успешна съм, обичам да бъда харесвана, ухажвана и заслужавам любов и внимание.




На по-дълбоко психологическо ниво, червеният цвят е стимулиращневроните на мозъка, посредством електрически и химически сигнали. Ускорява пулса и събужда сексуалната енергия. Доказано е, че гледайки червените устни, мъжете, без да се усетят, падат в плен на  тези процеси. Това е и една от причините  някои дами да предпочитат по-дискретни нюанси на червилото за първа среща или служебни ангажименти… За да не бъдат възприемани като твърде дръзки или пък, за да заглушат сексуалността си като център на внимание.

Гамата и текстурата на идеалното червило е въпрос на вкус, но въпреки това, съществуват някои стереотипи при символиката на цветовете. Които са широко възприети и са популяризирани от различните козметични брандове.
Цвета на червилото: Тъмно

Пример за тези тенденции е тъмното червило. То се свързва със загадъчност или дори резервираност и недружелюбност, но е класическо и стилно и често се предпочита при официални поводи.
Цвета на червилото: Розово

Изборът на розовите нюанси пък се асоциира с жизненост и откритост, любвеобилност и гальовност и разкриват профила на жена, която умее да се радва на живота. Няма опасност такава жена да бъде схващана като повърхностна и несериозна, защото редица проучвания доказват, че мъжете харесват устните в тези цветове и ги асоциират  с именно с жизнелюбивост и позитивизъм.
Цвета на червилото: Телесно

Червилото в телесен цвят или естествените устни говорят за прямота и устойчивост и се смята, че се носи от жени, които не се страхуват да се покажат такива, каквито са. Това е и причината то почти непременно да е един от задължителните аксесоари, притежавани от една жена

Разбира се, нюансът на червилото трябва да бъде съобразенс неща като личното излъчване, цветът на очите, тоалета и какво ли още не, но при всички положения, при правилен избор на цвят, устните ще привлекат вниманието още преди да са го сторили голият гръб и високите токчета.

И най-сетне, предпочетеното от жената любимо червило, ще я накара да се чувства по-самоуверена, ще подчертае нейния сексапил, ще извади на показ деликатността на чертите й и ще предизвика вниманието на противоположния пол, а именно такава за мъжете е мечтаната жена –  силна, нежна и




Коментари

Популярни публикации от този блог

6 типа МЪЖЕ, които не са подходящи за вас

Ако искате да бъдете щастливи и да намерите истинската любов, не мислете, че всеки мъж, появил се в живота ви, е точно този, за когото копнеете.   Всъщност  много мъже са просто жаби, които не си заслужава да целувате  – а и дори да го направите, те  определено няма да се превърнат в принцове .  Колкото и очарователен да ви изглежда един представител на силния пол, това може да е само  привидно . Така че бъдете умни и малко предпазливи, защото „опасности“ дебнат от много страни. Под опасности имаме предвид съществуването на  няколко типа мъже , които колкото и невероятна усмивка или пък чувство за хумор да имат, са всичко друго, но  не и подходящи за вас . Вие копнеете за любов, но със сигурност няма да я получите от тях. Ето защо бъдете особено категорични в отказа си, когато попаднете на някои от следните типове мъже: Господин „Невинаги съм свободен“ Той живее в същия град като вас, но почти не намира време, в което да се видите?  Отговаря само на някои от обаждани

Замразете лимон и мед и кажете сбогом на туморите, диабета и затлъстяването

Замразете лимон и мед и кажете сбогом на туморите, диабета и затлъстяването By editor2 Всеки знае за предимствата на цитрусовите плодове и още повече за ползите от лимоните. Без тях е трудно да си представим живота. Лимоните са богати на витамини и антиоксиданти и все още са достъпни през цялата година. Но знаете ли, че тези ярки плодове могат да бъдат още по-полезни? И днес ще ви кажем точно какво трябва да се направи за това.   Ползите от лимоните за тялотоЛимоновият сок, вода с мед и лимон, само пресен лимон със захар са рецепти, използвани във всеки дом. Този плод е станал повече от обикновено. Много е известно за неговите полезни свойства. Освен че е най-богатият източник на витамин С, той съдържа много минерали: магнезий, калций и калий. Лимон  – естествено средство, което подобрява имунната система. Той е и един от най-мощните антиоксиданти. Употребата на този плод увеличава способността на организма да пречиства кръвта и кръвоносните съдове. Но, както се оказа, замр

Сексуалните проблеми при жените и мъжете

  Здравейте! Искам да споделя някои лични наблюдения,а също така и професионално организирани проучвания за сексуалните дисфункции при жените и при мъжете. Както виждате тези проблеми се отнасят и за двата пола. Според пълен анализ на данни от едно цялостно проучване на сексуалността при жените и при мъжете се стига до следните резултати:   Повече от 40% от жените и 30% от мъжете редовно нямат желание за секс,не могат да постигнат оргазъм или страдат от други сексуални проблеми. Този анализ е базиран на широк обхват от интервюта на 1,749 жени и на 1410 мъже.   От интервюираните жени липсата на желание за секс е бил 22%,а други 14% са се оплаквали,че имат проблем да се възбудят.   Общо 26% са казали,че редовно не изпитват оргазъм,а други 23% са казали,че секса не им доставя никакво удоволствие.   При мъжете 21% са се оплаквали,че получават много бърза еякулация, а 5% са заявили,че имат проблеми с постигане на ерекция. Общо 14% са казали,че нямат интерест за секс,