Пропускане към основното съдържание

3 навика, които „убиват“ връзката

Дори да не ви се вярва, някои неволни малки неща могат да бъдат много опасни за вашите любовни взаимоотношения. Самите вие вероятно не подозирате колко много щети могат да нанесат вредните навици върху връзката ви. Кои са тези навици-убийци и как да се предпазите от тях?

С годините човек все по-трудно променя себе си, както и рутината в своето ежедневие. Същото важи и за навиците. Всъщност с течение на времето нещата, които сме свикнали да правим, стават толкова автоматични, че се превръщат в наше заучено поведение.

Навиците влияят не само на ежедневието ни, но и на връзката ни.
Ето защо дори лошите навици, които очевидно пречат на любовните отношения, трудно могат да бъдат изкоренени. По този начин, малко по малко, те се превръщат в „тихите убийци“ на любовта.

Най-тъжното е, че ние рядко си даваме сметка за реалността и се сещаме да предприемем нещо едва, когато нещата са излезли извън нашия контрол.



Вижте кои са трите най-често срещани лоши навика във връзката и съвети как да ги преодолеете:
Чакате само вашият партньор да инициира секс
Ако всеки път очаквате от половинката си той да бъде човекът, който пръв започва с интимностите, това може да се превърне в сериозен проблем. От една страна пасивността ви може да ви накара да се чувствате неудовлетворени, а от друга страна по този начин изпращате грешни сигнали на партньора си. Ако никога не показвате първи желание за секс (дори да го имате) или пък някаква друга форма на интимност, това може да заблуди партньора ви и да го накара да си мисли, че всъщност вие не искате толкова много да бъдете с него.

ак да решите проблема: Не потискайте желанията си и не смятайте, че само човекът до вас е длъжен да поема инициативата. Нещата трябва да бъдат взаимни, така че се постарайте да изразявате достатъчно добре това, което всъщност искате. Ще се убедите, че по този начин определено само ще спечелите!

Спорите за едни и същи неща отново и отново
Ако с половинката ви се карате за едни и същи неща постоянно, това по никакъв начин няма да разреши спора. Всъщност само ще усложни обстановката и всеки път ще кара и двама ви да се чувствате зле. Повтарянето до безкрайност на едни и същи спорове е сигнал, че първоизточникът-проблем всъщност изобщо не е разрешен. Това може да нагнети много лоши чувства, които по-късно да доведат до много по-сериозни последствия.

Как да разрешите проблема: Преди да захванете поредния спор, който сякаш пускате на повторение, опитайте се да говорите спокойно по деликатната тема. Не започвайте с оплакванията, а по-скоро изложете своята гледна точка по нормален, човешки начин. Бъдете готови да изслушате своята половинка и в никакъв случай не го прекъсвайте и нападайте, докато говори. Дайте си взаимно шанс да чуете своите гледни точки и чак след това започнете да обсъждате проблема. Може би и двамата ще откриете логика в думите на другия и ще успеете да намерите общо решение.



Приемате партньора си за даденост
Това е един от най-лошите капани, в който за съжаление попадат много двойки. Когато смятате, че половинката ви е до вас и този факт няма как да се промени, това може да повлияе зле на вашето отношение към любимия ви човек. Има вероятност да започнете да изисквате прекалено много неща и най-лошото – да ги приемате все повече за даденост. Разбира се, партньорите в една връзка трябва да разчитат един на друг и да си помагат, но никога не трябва да смятате, че някой ви е длъжен с нещо.

Kак да разрешите проблема: Казвайте „благодаря ти“ по-често и не бъдете прекалено взискателни. Дайте си време, в което да осъзнаете всъщност колко много прави за вас вашият партньор. Не забравяйте да показвате благодарността си и да отвръщате със същото, когато се налага.

Коментари

Популярни публикации от този блог

6 типа МЪЖЕ, които не са подходящи за вас

Ако искате да бъдете щастливи и да намерите истинската любов, не мислете, че всеки мъж, появил се в живота ви, е точно този, за когото копнеете.   Всъщност  много мъже са просто жаби, които не си заслужава да целувате  – а и дори да го направите, те  определено няма да се превърнат в принцове .  Колкото и очарователен да ви изглежда един представител на силния пол, това може да е само  привидно . Така че бъдете умни и малко предпазливи, защото „опасности“ дебнат от много страни. Под опасности имаме предвид съществуването на  няколко типа мъже , които колкото и невероятна усмивка или пък чувство за хумор да имат, са всичко друго, но  не и подходящи за вас . Вие копнеете за любов, но със сигурност няма да я получите от тях. Ето защо бъдете особено категорични в отказа си, когато попаднете на някои от следните типове мъже: Господин „Невинаги съм свободен“ Той живее в същия град като вас, но почти не намира време, в което да се видите?  Отговаря само на някои от обаждани

Замразете лимон и мед и кажете сбогом на туморите, диабета и затлъстяването

Замразете лимон и мед и кажете сбогом на туморите, диабета и затлъстяването By editor2 Всеки знае за предимствата на цитрусовите плодове и още повече за ползите от лимоните. Без тях е трудно да си представим живота. Лимоните са богати на витамини и антиоксиданти и все още са достъпни през цялата година. Но знаете ли, че тези ярки плодове могат да бъдат още по-полезни? И днес ще ви кажем точно какво трябва да се направи за това.   Ползите от лимоните за тялотоЛимоновият сок, вода с мед и лимон, само пресен лимон със захар са рецепти, използвани във всеки дом. Този плод е станал повече от обикновено. Много е известно за неговите полезни свойства. Освен че е най-богатият източник на витамин С, той съдържа много минерали: магнезий, калций и калий. Лимон  – естествено средство, което подобрява имунната система. Той е и един от най-мощните антиоксиданти. Употребата на този плод увеличава способността на организма да пречиства кръвта и кръвоносните съдове. Но, както се оказа, замр

Сексуалните проблеми при жените и мъжете

  Здравейте! Искам да споделя някои лични наблюдения,а също така и професионално организирани проучвания за сексуалните дисфункции при жените и при мъжете. Както виждате тези проблеми се отнасят и за двата пола. Според пълен анализ на данни от едно цялостно проучване на сексуалността при жените и при мъжете се стига до следните резултати:   Повече от 40% от жените и 30% от мъжете редовно нямат желание за секс,не могат да постигнат оргазъм или страдат от други сексуални проблеми. Този анализ е базиран на широк обхват от интервюта на 1,749 жени и на 1410 мъже.   От интервюираните жени липсата на желание за секс е бил 22%,а други 14% са се оплаквали,че имат проблем да се възбудят.   Общо 26% са казали,че редовно не изпитват оргазъм,а други 23% са казали,че секса не им доставя никакво удоволствие.   При мъжете 21% са се оплаквали,че получават много бърза еякулация, а 5% са заявили,че имат проблеми с постигане на ерекция. Общо 14% са казали,че нямат интерест за секс,