Пропускане към основното съдържание

Помага ли алкохолът за добрия секс?

Наздраве, чакам те в леглото... Какво се случва с партньорите в леглото, когато преди това са си правили компания с никому непрощаващият алкохол?
Помага ли алкохолът за добрия секс?


Помага ли алкохолът за добрия секс?
 Много от нас са убедени, че алкохолът е най-добрият начин действията под чаршафите да се оживят. Всъщност връзката между алкохола и секса не е толкова приятелска, поне според социолога д-р Дейвид Хансън. Някои от секси ефектите, появили се след няколко изпити чашки, са факт, не защото пиенето ни помага за това чрез влиянието си, а защото ние искаме те да се появят чрез мисленето, като си ги представяме.

„Алкохолът има истинско физическо въздействие върху тялото, но също има и голям аспект на очакване и представяне“, казва Хансън. „Това, което мислим, че ще се случи, докато сме под въздействието му, е доста вероятно да се случи“.

Изследователите споделят още, че хората придават твърде голямо значение на алкохола за начина, по който той участва в техния сексуален живот, а също и, че на огнената течност се дава твърде много кредит и надежда за начина, по който ще се представим в леглото. Но не е лошо да сме наясно, че градусът в чашата в никакъв случай не е гаранция за „весел креват“.


Господи, колко си хубава

Половете са разделени в мнението и опита си за начина, по който се възприема комбинацията алкохол и секс. И мъжете, и жените, след като ударят няколко питиета, виждат партньора като по-привлекателен. Този ефект обаче трае по-дълго при силния пол. А бразилско проучване е открило, че мъже в нетрезво състояние са значително по-малко склонни да открият асиметрията в жените, отколкото, ако не са пили.

Подобно на това проучване се провежда и друго, в което на мъже и жени са дадени коктейли с водка – достатъчно силни, за да ги позамаят, но не и за да се напият! И двата пола в този момент виждат противоположния като по-красив. Малко по-късно обаче се появяват разликите. На следващата сутрин жените  вече разглеждат картинката реално, докато мъжете  продължават да се влияят от ефекта на „алкохолния подобрител“.

Две питиета и е твоя

Алкохолът има негативен ефект върху префронталния кортекс на мозъка област, отговорна за функциите, свързани със „забраната“, според учени от Хелзинския университет. Но пак според същите тези учени това се отнася най-вече за жените. Тези от тях, които пият ежедневно, също показват по-голям интерес към секса, отколкото тези, които стоят на сухо. Но ефектът на питието върху възбудата е пряко свързан с поетото количество.

Мъжете показват повече интерес към секса, тъй като техните нива на алкохол в кръвта се издигат след две или три напитки, казва д-р Джанет Норис, изследовател на злоупотребата с алкохол и наркотици в университета във Вашингтон. Но когато броят на напитките се повиши до четири или пет, повечето мъже всъщност стават по-малко похотливи.




Помага ли алкохолът за добрия секс

Наздраве за по-добър секс

Умереното, леко пиене, може да помогне, когато действията към сексуалния ви обект се разгорещят и ви загреят. И това не е, защото алкохолът ускорява някакъв психологически процес, а защото той намалява задръжките и партньорите се отпускат и мислят значително по-малко, казва авторът и сертифициран сексуален  възпитател Кори Силвърбърг. Но колкото повече алкохолните нива в кръвта ви се издигат, толкова повече нещата със секса започват да се забавят, а не да се ускоряват. Тази ситуация потвърждава и изследването с трезви и пили достатъчно алкохол мъже. Първите били в състояние да постигнат ерекция доста по-бързо, отколкото техните пияни колеги. Това се обяснява с факта, че алкохолът забавя функциите на нервната система, която пък от своя страна контролира възбудата, казва д-р Норис.

„Хората стават раздразнителни, превъзбудени и социални, когато пият, но с течение на времето ефектът се превръща все повече в депресивен“, обяснява още д-р Норис, отбелязвайки, че това се отнася както за жените, така и за мъжете.

    „Ако имате волята да поддържате вашата съобразителност и се опитате да се ограничите с пиенето до 1-2 чашки, вие ще можете да превърнете това в предимство, ще използвате алкохола като бонус във ваша полза, когато ви очаква любовна игра“ обяснява той.

Всъщност, трябва да сте наясно, че когато става въпрос за комбинацията алкохол и секс – очакванията, а не биологията, са истинският виновник за случващото се. Погрешно е да се смята, че нетрезвото състояние ще ви направи по-добри любовници, по-агресивни и сексуално възбудени. По-скоро вкоренените ни културни представи и очаквания за сексуалните ефекти на алкохола направляват поведението и действията ни, когато посягаме към чашката в компанията на противоположния пол.


Сексуалното въздействие на алкохола е чисто психологическо

Много хора не осъзнават, че голяма част от сексуалното въздействие на алкохола е чисто психологическо. Това е от онзи вид самоизпълняващи се пророчества, които се предизвикват не от физическо въздействие, а от нашето мислене и очаквания.

    Ако смятаме, че алкохолът ще ни направи по-спокойни или пък по-агресивни, той наистина ще направи това за нас!

И колкото по-дълго поддържаме този начин на мислене, толкова по-дълго ще жънем сексуалните ползи от пиенето, стига, разбира се, да не прекаляваме. Но фактът, че мислите ни имат повече контрол над нашата сексуална среща, отколкото консумацията на алкохол, може да ни предпази от глупавото схващане, че ни е необходимо на всяка цена голямо количество спиртни напитки, което да използваме като патерица, за да получим един по-добър секс.

    „Повечето хора пият, за да намалят задръжките си и почти винаги им се получава, но другият начин да направите това, е като честно общувате с човека, с когото искате да правите секс. Струва ви се смешно… Сигурно е така, но може би, защото никога не сте пробвали този вариант“, казва Силвърбърг.

Ако можете да достигнете до секс чрез златната среда на умереното пиене и добрата компания, като разумно използвате алкохола, ще си осигурите доста успешни и незабравими сексуални преживявания.


Така че, „наздраве“, но с мярка.

Коментари

Популярни публикации от този блог

6 типа МЪЖЕ, които не са подходящи за вас

Ако искате да бъдете щастливи и да намерите истинската любов, не мислете, че всеки мъж, появил се в живота ви, е точно този, за когото копнеете.   Всъщност  много мъже са просто жаби, които не си заслужава да целувате  – а и дори да го направите, те  определено няма да се превърнат в принцове .  Колкото и очарователен да ви изглежда един представител на силния пол, това може да е само  привидно . Така че бъдете умни и малко предпазливи, защото „опасности“ дебнат от много страни. Под опасности имаме предвид съществуването на  няколко типа мъже , които колкото и невероятна усмивка или пък чувство за хумор да имат, са всичко друго, но  не и подходящи за вас . Вие копнеете за любов, но със сигурност няма да я получите от тях. Ето защо бъдете особено категорични в отказа си, когато попаднете на някои от следните типове мъже: Господин „Невинаги съм свободен“ Той живее в същия град като вас, но почти не намира време, в което да се видите?  Отговаря само на някои от обаждани

Замразете лимон и мед и кажете сбогом на туморите, диабета и затлъстяването

Замразете лимон и мед и кажете сбогом на туморите, диабета и затлъстяването By editor2 Всеки знае за предимствата на цитрусовите плодове и още повече за ползите от лимоните. Без тях е трудно да си представим живота. Лимоните са богати на витамини и антиоксиданти и все още са достъпни през цялата година. Но знаете ли, че тези ярки плодове могат да бъдат още по-полезни? И днес ще ви кажем точно какво трябва да се направи за това.   Ползите от лимоните за тялотоЛимоновият сок, вода с мед и лимон, само пресен лимон със захар са рецепти, използвани във всеки дом. Този плод е станал повече от обикновено. Много е известно за неговите полезни свойства. Освен че е най-богатият източник на витамин С, той съдържа много минерали: магнезий, калций и калий. Лимон  – естествено средство, което подобрява имунната система. Той е и един от най-мощните антиоксиданти. Употребата на този плод увеличава способността на организма да пречиства кръвта и кръвоносните съдове. Но, както се оказа, замр

Сексуалните проблеми при жените и мъжете

  Здравейте! Искам да споделя някои лични наблюдения,а също така и професионално организирани проучвания за сексуалните дисфункции при жените и при мъжете. Както виждате тези проблеми се отнасят и за двата пола. Според пълен анализ на данни от едно цялостно проучване на сексуалността при жените и при мъжете се стига до следните резултати:   Повече от 40% от жените и 30% от мъжете редовно нямат желание за секс,не могат да постигнат оргазъм или страдат от други сексуални проблеми. Този анализ е базиран на широк обхват от интервюта на 1,749 жени и на 1410 мъже.   От интервюираните жени липсата на желание за секс е бил 22%,а други 14% са се оплаквали,че имат проблем да се възбудят.   Общо 26% са казали,че редовно не изпитват оргазъм,а други 23% са казали,че секса не им доставя никакво удоволствие.   При мъжете 21% са се оплаквали,че получават много бърза еякулация, а 5% са заявили,че имат проблеми с постигане на ерекция. Общо 14% са казали,че нямат интерест за секс,