Пропускане към основното съдържание

Спешно си направете ден за разтоварване - 5 варианта

Празниците отминаха, доста време прекарахме на трапезата, не ни се излизаше в студа, често ни домързяваше. Резултатът не закъсня – повечко килограми... Заслужава си да направите един ден за разтоварване. Ето нашите 5 варианта на ден за разтоварване.

 

5 варианта на ден за разтоварване

 

Вариант 1. Кисело мляко


Закуска - 308 калории : Мюсли с пшенични кълнове. 2 супени лъжици овесени ядки смесете с 1 лъжица трици. Добавете 100 г кисело мляко, 100 г ягоди и половин нарязан банан.
 

Обяд - 307 калории: Пъстра салата. Подредете в чинията няколко листа зелена салата, отгоре нарежете една зелена чушка, малко лук, четири репички и един домат. Препечете една филийка пълнозърнест хляб, начупете я на парченца и я сложете в салатата. Гарнирайте с едно твърдо сварено яйце, нарязано на филийки. Направете сос от 100 г кисело мляко, сол и няколко капки зехтин.

Вечеря - 348 калории: Лека магданозена супа. Задушете една главичка лук в малко олио, сипете 250 мл зеленчуков бульон и оставете да заври. Сложете една връзка нарязан магданоз и една филия препечен хляб. Свалете от котлона и пасирайте. Добавете 150 г кисело мляко и подправете на вкус. Сервирайте с крутони.

 

 

 

Вариант 2. Пълнозърнест хляб


Закуска - 297 калории: Хляб и сирене. Намажете една филия пълнозърнест хляб със 75 г прясно сирене, сложете отгоре малко нарязан пресен лук, нарязани репички и  едно твърдо сварено яйце. Към този пикантен сандвич  изпийте една чаша доматен сок с малко черен пипер.
 

Обяд - 386 калории: Препечена багета. Разрежете багетата и леко я запечете. Напълнете я с един домат, няколко гъбки, половин чушка, 30 г моцарела, 30 г шунка – всичко нарязано на дребно. Поръсете с малко нарязан пресен лук и подправете със сол и черен пипер. Запечете във фурната на 180 градуса, докато моцарелата се разтече.
 

Вечеря - 233 калории: Пролетен сандвич. Нарежете на филийки едно твърдо сварено яйце и един домат. Намажете една филия пълнозърнест хляб с 10 г маргарин и сложете отгоре два листа зелена салата, яйцето, домата и поръсете с малко черен пипер.

 

 

 

 

Вариант 3. Плодове

 

Закуска - 309 калории: Сипете 30 г корнфлейкс в 100 мл нискомаслено мляко и добавете 100 г ягоди, едно киви на резенчета и една шайба ананас на парченца. Може да изпиете и още една чаша нискомаслено мляко.

 

Обяд - 276 калории: Плодова салата. Нарежете на парченца 1 малък банан, един малък портокал, едно киви, едно парче манго и половин папая. Поръсете с една лъжичка кашу. Изпийте и една чаша плодов чай.

 

Вечеря - 368 калории: Пълнен ананас с плодове и кисело мляко. Извадете вътрешността от половин ананас, нарежете я и я смесете със 100 г ягоди, напълнете с тази смес издълбаната половинка ананас. Разбъркайте 1 лъжичка кафява захар със 150 г нискомаслено кисело мляко, подправете с малко лимон и сипете върху плодовете. Поръсете с ленено семе.

 

 

Вариант 4. Домати

 

Закуска - 312 калории: Намажете два сухара с 10 г маргарин. Сложете отгоре два домата, нарязани на филийки, и 100 г моцарела. Подправете на вкус с малко сол и черен пипер.

 

Обяд - 308 калории: Спагети с чери доматчета. Сварете 50 г спагети в солена вода. Бланширайте 100 г чери доматчета и ги обелете. Задушете малко чесън в зехтин, прибавете спагетите, доматите и малко люта чушка. Подправете на вкус.

 

Вечеря - 283 калории: Доматена супа с фиде. Задушете една глава лук, 100 г праз и половин зелена чушка. Добавете една лъжица брашно и разредете с малко вода, сипете още 250 мл доматен сок и подправете с кубче бульон. Сложете малко фиде и сварете до готовност.

 

 

Детоксикацията е полезна за здравето и подпомага отслабването, но как разбирате, че е време да пречистите тялото си? Научете кои са симптомите, които ви подсказват, че трябва да детоксикирате своето тяло.

Детокс диетите са много популярни, тъй като с тяхна помощ човек не са отслабва, но и се чувства по-фокусиран, освежен и енергичен. Благодарение на детоксикацията от организма се изхвърлят токисните, а органите в тялото започват да работят по-добре.

 

Много хора смятат, че детокс диетите подпомагат загубата на тегло, тъй като човек спира да консумира вредни храни – такива с високо съдържание на мазнини, захар, сол и т.н. Това от своя страна е малка стъпка към цялостната промяна в начина на хранене и редуцирането консумацията на преработени храни.

 

Колко често трябва да детоксикирате тялото си?

Привържениците на детокс диетите правят по четири детоксикации годишно – обикновено при всяка смяна на сезоните. Ако за вас този брой детоксикации са твърде много, тогава заложете на две детокс прочиствания в годината – през есента и пролетта. Най-сериозните детокс диети изискват спазване между 7 и 14 дни. Съществуват обаче и начини за малки детоксикации като веднъж в седмицата или пък три дни в месеца. Дори храненето до залез слънце е начин да оставите тялото си да почива, докато естествените процеси на детоксикация вършат работата си.

 

 

 

Симптомите, подсказващи, че се нуждаете от детоксикация

Вие може да детоксикирате тялото си, когато пожелаете, но съществуват едни определени симптоми, които ви подсказват, че със сигурност ви е нужен детокс. Това са: честа умора, запек, мозъчна мъгла, обща липса на фокус, депресия и нарушение на съня. Наднорменото тегло, честите и необясними главоболия, мускулната болка и/или сковаността без причина също са симптоми на нужна детоксикация. Не на последно място кожните проблеми наред с алергиите също са сигнал, че трябва да се обърнете към детокса.

 

Какво включва детоксикацията?

Обикновено детоксикацията включва период на гладуване, често последван от период на придържане към строга диета със сурови зеленчуци и плодове, с помощта на които се изчистват токсините от тялото. Повечето детокс диети включват плодове и зеленчуци, които поддържат здравето на бъбреците и черния дроб, имат пробиотични и антивирусни свойства, както и са богати на фибри, което е полезно за храносмилателната система. Много често консумацията на плодове и зеленчуци се препоръчва под формата на смути за още по-лесно усвояване от тялото.

Коментари

Популярни публикации от този блог

6 типа МЪЖЕ, които не са подходящи за вас

Ако искате да бъдете щастливи и да намерите истинската любов, не мислете, че всеки мъж, появил се в живота ви, е точно този, за когото копнеете.   Всъщност  много мъже са просто жаби, които не си заслужава да целувате  – а и дори да го направите, те  определено няма да се превърнат в принцове .  Колкото и очарователен да ви изглежда един представител на силния пол, това може да е само  привидно . Така че бъдете умни и малко предпазливи, защото „опасности“ дебнат от много страни. Под опасности имаме предвид съществуването на  няколко типа мъже , които колкото и невероятна усмивка или пък чувство за хумор да имат, са всичко друго, но  не и подходящи за вас . Вие копнеете за любов, но със сигурност няма да я получите от тях. Ето защо бъдете особено категорични в отказа си, когато попаднете на някои от следните типове мъже: Господин „Невинаги съм свободен“ Той живее в същия град като вас, но почти не намира време, в което да се видите?  Отговаря само на някои от обаждани

Замразете лимон и мед и кажете сбогом на туморите, диабета и затлъстяването

Замразете лимон и мед и кажете сбогом на туморите, диабета и затлъстяването By editor2 Всеки знае за предимствата на цитрусовите плодове и още повече за ползите от лимоните. Без тях е трудно да си представим живота. Лимоните са богати на витамини и антиоксиданти и все още са достъпни през цялата година. Но знаете ли, че тези ярки плодове могат да бъдат още по-полезни? И днес ще ви кажем точно какво трябва да се направи за това.   Ползите от лимоните за тялотоЛимоновият сок, вода с мед и лимон, само пресен лимон със захар са рецепти, използвани във всеки дом. Този плод е станал повече от обикновено. Много е известно за неговите полезни свойства. Освен че е най-богатият източник на витамин С, той съдържа много минерали: магнезий, калций и калий. Лимон  – естествено средство, което подобрява имунната система. Той е и един от най-мощните антиоксиданти. Употребата на този плод увеличава способността на организма да пречиства кръвта и кръвоносните съдове. Но, както се оказа, замр

Сексуалните проблеми при жените и мъжете

  Здравейте! Искам да споделя някои лични наблюдения,а също така и професионално организирани проучвания за сексуалните дисфункции при жените и при мъжете. Както виждате тези проблеми се отнасят и за двата пола. Според пълен анализ на данни от едно цялостно проучване на сексуалността при жените и при мъжете се стига до следните резултати:   Повече от 40% от жените и 30% от мъжете редовно нямат желание за секс,не могат да постигнат оргазъм или страдат от други сексуални проблеми. Този анализ е базиран на широк обхват от интервюта на 1,749 жени и на 1410 мъже.   От интервюираните жени липсата на желание за секс е бил 22%,а други 14% са се оплаквали,че имат проблем да се възбудят.   Общо 26% са казали,че редовно не изпитват оргазъм,а други 23% са казали,че секса не им доставя никакво удоволствие.   При мъжете 21% са се оплаквали,че получават много бърза еякулация, а 5% са заявили,че имат проблеми с постигане на ерекция. Общо 14% са казали,че нямат интерест за секс,