Пропускане към основното съдържание

5 важни въпроса, преди да станеш блондинка

Преминаването от брюнетка в блондинка е дързък ход и може би се колебаеш дали да предприемеш подобна драстична промяна.

5 важни въпроса, преди да станеш блондинка

При някои не се получава (както си личи от снимката, мотото на Ан Хатауей би трябвало да бъде „Никога вече блондинка“), но за други може да промени живота и визията към по-добро.


За да разбереш дали русото е за теб, предлагаме да отговориш на няколко бързи въпроса, които всеки фризьор би задал.

5 въпроса, които да си зададеш преди да станеш блондинка:

1. Русото отива ли си с тена и цвета на очите ти?

5 важни въпроса, преди да станеш блондинка
Най-правилният тест, който можеш да направиш е да погледнеш снимките си от детските години. Ако си имала светла/руса коса тогава, значи сега имаш пълното право отново да се изсветлиш. Ако не си била русокосо дете, това все още не означава, че не можеш да се пробваш. В крайна сметка, трябва да се стремиш към нюанс на русото, който отива на тена ти – пепеловорусото и платиненото са подходящи за студения тен, а златистото – за топлия. За радост, русата коса си отива с всички цветове на очите, но имай предвид, че стои най-добре на зелени и сини, така както природата го е решила.

2. Можеш ли да отделиш време и пари за чести посещения в салона и терапии в домашни условия?

Накратко: трансформацията няма да се случи за една нощ. Нека вземем за пример Клое Кардашиян. Тя изсветлява косата си в продължение на години.

5 важни въпроса, преди да станеш блондинка

Започва с меко омбре, преминава през дискретни светли кичури, после кичурите обхващат цялата й коса, докато най-накрая не става напълно руса. Нейната стилистка, Трейси Кънингам, признава, че освен всички процедури по боядисването прави и по две възстановяващи процедури на седмица. В тази връзка, осигуряването на здрава и силна коса по време на промяната от тъмно към светло, е допълнителна, но необходима хамалогия. Ще се нуждаеш от много подхранващи и възстановяващи влагата продукти, които да използваш вкъщи или да ти правят в салона между две изсветляващи процедури. Ето защо, маската за коса ще се превърне в твоя най-добра приятелка през следващите месеци, което ни отвежда до следващия въпрос.

3. В добро състояние ли е косата ти?

Коса, изтощена от боядисване не се оприличава само със заплетени краища и сухота. Увредената коса не абсорбира боята по същия начин и цветът, който искаш да получиш може да не излезе както трябва. Ето защо, задължително трябва да уведомиш фризьора си дали наскоро си се боядисвала (дори у дома), изсветлявала или къдрила трайно кичурите си. Като правила, винаги трябва да пристъпваш внимателно, но вниманието трябва да е особено повишено, ако косата е претърпяла щети от слънце, оформяне с горещи уреди или агресивни бои. Тогава е хубаво първо да се погрижиш за нейното състояние и чак тогава да мислиш за промяна.

4. Склонна ли си да намалиш използването на горещи уреди?

Ако ще зарежеш машата или пресата си само при положение, че те заплашат с пистолет в слепоочието, тогава амплоато на блондинка не е подходящо за теб. Тъй като косата ти неминуемо ще пострада заради изсветляването, е необходимо да ограничиш ползването на горещите уреди за оформяне (те причиняват вътрешно увреждане на структурата на косъма, прекъсвайки връзките между протеините). Премини от използването им всеки ден, към употреба 2 до 3 пъти седмично, включвайки ги на по-ниска температура от обикновено. Продуктите с термозащита трябва да се превърнат в must have за теб.

5. Тези въпроси те убедиха, че не си подходяща за професия блондинка? Пробвай алтернативни варианти.

Не се отчайвай, ако си решила, че русото не е твоят цвят, не ти се занимава с поддръжката или нямаш достатъчно средства в момента. Все още има варианти да промениш и освежиш цвета на косата си. Кънингам твърди, че деликатните руси кичури отиват на всеки (и имат подмладяващ лицето ефект). Сещаш се, това са онези по-светли, целунати от слънцето кичури, които са дискретни, но променят цялото ти изражение. Винаги можеш да опиташ и със „сомбре“, модерната версия на „омбрето“, където разликата между двата цвята не е толкова рязка и стои много натурално. Това е и най-лесният за поддръжка вариант.

Коментари

Популярни публикации от този блог

6 типа МЪЖЕ, които не са подходящи за вас

Ако искате да бъдете щастливи и да намерите истинската любов, не мислете, че всеки мъж, появил се в живота ви, е точно този, за когото копнеете.   Всъщност  много мъже са просто жаби, които не си заслужава да целувате  – а и дори да го направите, те  определено няма да се превърнат в принцове .  Колкото и очарователен да ви изглежда един представител на силния пол, това може да е само  привидно . Така че бъдете умни и малко предпазливи, защото „опасности“ дебнат от много страни. Под опасности имаме предвид съществуването на  няколко типа мъже , които колкото и невероятна усмивка или пък чувство за хумор да имат, са всичко друго, но  не и подходящи за вас . Вие копнеете за любов, но със сигурност няма да я получите от тях. Ето защо бъдете особено категорични в отказа си, когато попаднете на някои от следните типове мъже: Господин „Невинаги съм свободен“ Той живее в същия град като вас, но почти не намира време, в което да се видите?  Отговаря само на някои от обаждани

Замразете лимон и мед и кажете сбогом на туморите, диабета и затлъстяването

Замразете лимон и мед и кажете сбогом на туморите, диабета и затлъстяването By editor2 Всеки знае за предимствата на цитрусовите плодове и още повече за ползите от лимоните. Без тях е трудно да си представим живота. Лимоните са богати на витамини и антиоксиданти и все още са достъпни през цялата година. Но знаете ли, че тези ярки плодове могат да бъдат още по-полезни? И днес ще ви кажем точно какво трябва да се направи за това.   Ползите от лимоните за тялотоЛимоновият сок, вода с мед и лимон, само пресен лимон със захар са рецепти, използвани във всеки дом. Този плод е станал повече от обикновено. Много е известно за неговите полезни свойства. Освен че е най-богатият източник на витамин С, той съдържа много минерали: магнезий, калций и калий. Лимон  – естествено средство, което подобрява имунната система. Той е и един от най-мощните антиоксиданти. Употребата на този плод увеличава способността на организма да пречиства кръвта и кръвоносните съдове. Но, както се оказа, замр

Сексуалните проблеми при жените и мъжете

  Здравейте! Искам да споделя някои лични наблюдения,а също така и професионално организирани проучвания за сексуалните дисфункции при жените и при мъжете. Както виждате тези проблеми се отнасят и за двата пола. Според пълен анализ на данни от едно цялостно проучване на сексуалността при жените и при мъжете се стига до следните резултати:   Повече от 40% от жените и 30% от мъжете редовно нямат желание за секс,не могат да постигнат оргазъм или страдат от други сексуални проблеми. Този анализ е базиран на широк обхват от интервюта на 1,749 жени и на 1410 мъже.   От интервюираните жени липсата на желание за секс е бил 22%,а други 14% са се оплаквали,че имат проблем да се възбудят.   Общо 26% са казали,че редовно не изпитват оргазъм,а други 23% са казали,че секса не им доставя никакво удоволствие.   При мъжете 21% са се оплаквали,че получават много бърза еякулация, а 5% са заявили,че имат проблеми с постигане на ерекция. Общо 14% са казали,че нямат интерест за секс,